Produkty, które są sprzedawane w batonach, można gotować w całości wraz z opakowaniem.
Jako, że wielu klientów dopytuje, informujemy, że produkty, które są sprzedawane w batonach, można gotować w całości wraz z opakowaniem. Opakowania te posiadają wymagane atesty, a tym samym nie są szkodliwe dla danego produktu. Natomiast produkty w workach vacum można gotować dopiero po wyciągnięciu z opakowania.
Gotowane mięso jest alternatywą dla futrzaków, którym nie zaleca się podawania mięsa surowego. Ważne, aby przed ugotowaniem produkt nie zawierał kości.
Zaleca się, aby produkt włożyć do wody, która ma temperaturę 90 stopni. W przypadku, gdy baton jest zamrożony należy go gotować około 1,5 godziny, natomiast jeżeli jest to produkt rozmrożony, czas gotowania powinien wynosić godzinę. Temperatura wewnątrz powinna osiągnąć 68 stopni.
Zdjęcie pierwsze przed parzeniem, drugie zdjęcie po.